Benvinguts a Barcelona

Barcelona, bressol de la cultura catalana, entre moltes altres cultures i civilitzacions, testimoni de grans transformacions com ara la Revolució Industrial o la guerra civil entre tantes altres, Barcelona té una història fascinant.

Ha estat escenari de diversos esdeveniments internacionals que han contribuït a consolidar-la i desenvolupar-la i donar-li projecció mundial. Els més rellevants han estat l'Exposició Universal del 1888, l'Exposició Internacional del 1929, els Jocs Olímpics del 1992, que va suposar la dinamització de tot el seu potencial, i el Fòrum Universal de les Cultures 2004. És també seu del secretariat de la Unió per a la Mediterrània.

Barcelona s'ha convertit en una de les destinacions turístiques més visitades d'Espanya, sabent complaure la gran majoria de turistes: amb una història de les més antigues d'Europa, és ciutat que mai dorm i plena d'encant, i no oblidarem les belles Platges de la Costa Brava. La varietat de tresors artístics, les esglésies romàniques i els grans noms de l'art modern i l'arquitectura com Dalí, Gaudí, Miró, Picasso.

Situada entre el mar i la muntanya, ha trobat un equilibri formidable: amb un peu a la tradició i un altre a l'avantgarde, té la reputació de ser la més ciutat més cosmopolita, avantguardista i moderna d'Espanya.

¿Què veure a Barcelona?

La Sagrada Família
Un dels monuments més importants de Barcelona, la Sagrada Família. Una espectacular basílica dissenyada per Antoni Gaudí. Va començar a ser construïda el 1882 i encara es troba inacabada. S'hi reflecteix la plenitud artística de Gaudí, que va dedicar al seu disseny gran part de la seva carrera. Per estalviar temps i poder gaudir al màxim de la visita a Barcelona.

La Catedral del Mar
Situada al Barri de la Ribera, la Catedral del Mar és un altre dels monuments més importants i imprescindibles a veure a Barcelona. Tot i ser coneguda com la “Catedral del Mar”, en realitat és una espectacular basílica d'estil gòtic que va ser construïda al segle XIV.

Parc Güell
Situat a la part alta de la ciutat, a la falda de la Serra de Collserola, hi ha el Parc Güell, un dels més famosos i visitats de Barcelona. És un parc dissenyat per Antonio Gaudí i que, juntament amb altres obres de l'arquitecte català, està declarat Patrimoni de la Humanitat. Està format per construccions de formes capritxoses cobertes per colors mosaics de ceràmica. A més, des de la part més alta podràs gaudir d'unes meravelloses vistes de tot el parc i de la ciutat.

¿Què fer a Barcelona?

Visitar el Mercat de la Boqueria, la Rambla, la Pedrera, el Museu Picasso i les platges de situació cèntrica ia les quals es pot arribar amb transport públic.

Imprescindible

Barri Gòtic
Un dels centres neuràlgics de la ciutat és el preciós Barri Gòtic. Hi podràs gaudir de carrers, carrerons i places medievals plens de monuments i racons únics. Alguns dels més importants i que hauries de visitar són: la Catedral de Barcelona, la Plaça del Rei, la Plaça de Sant Jaume, on hi ha la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona; el Pont del Bisbe, la Plaça del Pi, el carrer Petrixol i la Plaça Reial, entre d'altres.

Casa Batlló
La Casa Batlló és una altra de les obres d'Antonio Gaudí declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més, igual que la Casa Milà, també es troba al Passeig de Gràcia, per la qual cosa ja has de suposar que recórrer aquest passeig és un altre dels imprescindibles a veure a Barcelona. És un preciós edifici modernista inspirat en formes orgàniques de la natura.

Casa Vicens
Al districte de Gràcia hi ha una de les primeres obres d'Antonio Gaudí a veure a Barcelona, la Casa Vicens. Com altres obres de l'arquitecte català, està declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. És d'estil modernista i fou construïda entre els anys 1883 i 1888.

Com arribar a Barcelona

Avió
Les aerolínies de baix cost solen ser una alternativa força més assequible als trens en nombroses ocasions

Tren
L'Estació de Barcelona Sants és una de les més concorregudes d'Espanya, només superada en volum de passatgers per l'Estació d'Atocha de Madrid.
Els trens d'alta velocitat (AVE) permeten viatjar de Madrid a Barcelona en dues hores i mitja i des de Saragossa en 90 minuts. Tot i que les tarifes no són gaire econòmiques, són trens molt còmodes i ràpids. Una opció més econòmica són els trens regionals, encara que la durada i la comoditat no són comparables als anteriors.

Coche
Per carretera, Barcelona és a una distància de 620 quilòmetres de Madrid, 350 quilòmetres de València i 300 quilòmetres de Saragossa. Per organitzar el viatge el més recomanable és fer servir els planificadors de rutes de Google Maps i la Guia Repsol.

Autobús
Encara que el temps de trajecte el fa poc desitjable, l'autobús és de vegades la manera més econòmica d'arribar a Barcelona. Per fer-se'n una idea, el trajecte des de Madrid fins a l'Estació Barcelona Nord dura 8 hores i des de Santander 10 hores.

Font: www.disfrutabarcelona.com y https://com-shi-va.barcelona.cat/es/

Galería

Subscríbete a la newsletter

Mantente informado de las novedades de SEMERGEN